chaleshe1400

چالش 1400 چیست؟

chaleshe1400

چالش 1400 چیست؟

سوابق دیپلماتیک نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری

سوابق دیپلماتیک نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری

برجام، روابط با کشورهای همسایه بویژه اعراب و مواجهه با استکبار؛ مهمترین محورهای مورد بحث

سیاست > انتخابات - نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم در سخنان خود در این ایام درباره مسائل سیاست خارجی سخنان مختلفی را مطرح کرده‌اند.

سیدصادق روحانی: البته در مناظره‌ دوم انتخاباتی که مشخصا با موضوع سیاست و سیاست خارجی بود، شاهد مواضع صریح آن‌ها درباره مسایل مختلف و انتقادهایی که به یکدیگر داشتند بودیم.

در گزارش پیش رو به چند موضوع خواهیم پرداخت. نخست اظهارات هریک از نامزدها درباره مسائل سیاست خارجی. دوم سوابق هریک از نامزدها در حوزه سیاست خارجی و سوم افرادی که سابقه فعالیت در حوزه سیاست خارجی دارند که یا همکار نامزدها بوده‌اند و یا همفکر و حامی هر یک از نامزدها هستند و در صورت پیروزی هر یک از نامزدها به آن‌ها در زمینه سیاست خارجی یاری خواهند نمود را بررسی خواهیم کرد.

مسئله توافق هسته‌ای یا برجام و سیاست‌های ویژه‌ هر یک از نامزدها در حوزه سیاست خارجی مسائل مهمی بودند که در مناظره دوم مطرح شدند و در جدوال زیر به تفکیک هر نامزد مورد اشاره قرار گرفته‌اند:


اهم اظهارات

سوابق حوزه سیاست خارجی

افراد شاخص حامی

  • برجام تواقفی است که با همه اشکالاتی که این قرارداد دارد؛ ولی چون به عنوان یک سند ملی مورد توافق قرار گرفته باید این تعهد از ناحیه ما و از ناحیه طرف های مقابل به رسمیت شناخته شود.
  • ایران به عنوان یک طرف تعهدات را اجرا کرد و پیش پرداخت را انجام داده و اکنون این سند به صورت چکی است که باید نقد شود. با ضعف هایی که دولت در حین کار و اجرای آن نشان داد به نظر من توانایی بر دریافت این مبلغ چک و نقد کردن این چک را به هیچ عنوان ندارد. چون کار با قوت بیشتری می‎توانست انجام شود که ما ضعف نشان ندهیم. آیا بعد از تصویب این قضیه در سفره، بازار و کسب و کار شما مشکلی حل شد؟ رکود و بیکاری حل شد؟ اتفاقی در زندگی مردم نیفتاد.
  • یکی از مولفه های مورد توجه در دیپلماسی با توجه به اولویت های کشور، بحث اقتصاد مقاومتی است. باید دیپلماسی اقتصادی را در جهان دنبال کنیم. بازار صادرات را باید برای تولیدات کشور فراهم کنیم. امروز در منطقه دو هزار و 300 میلیارد دلار تجارت داریم، حال این سوال مطرح است که سهم جمهوری اسلامی ایران از این رقم چقدر است؟
  • در ارتباط با ترانزیت کالا در منطقه نقش جمهوری اسلامی ایران بسیار ارزشمند است. از این رو ما با همسایگان خود باید ارتباط خوبی داشته باشیم. روابط ما با کشور عراق خوب است اما باید پرسید سهم ما در ارتباط با تجارت با این کشور چقدر است؟ آیا ما به عنوان یک دوست آن نقش و ارتباط خوب را که باید با عراق داشته باشیم، داریم؟
  • اکنون که موضوع اقتصادی، بیکاری، فقر و رفع مشکلات در کشور وجود دارد به نظر می رسد باید سیاست خارجی و دیپلماسی ما هم متاثر از این مساله باشد. شان جمهوری اسلامی ایران در سراسر عالم، حفظ شان هر شهروند ایرانی است و مشکل او مشکل همه و راحتی او راحتی همه ماست. ما نمی توانیم در مشکل یک ایرانی که پاسپورتش در یک کشور مورد بی احترامی قرار می گیرد بی تفاوت باشیم چرا که این هویت ایرانی است. بنابراین اگر کوچکترین بی احترامی به یک ایرانی شود باید از ناحیه دولت پشتوانه داشته باشد و اجازه ندهد این پاسپورت مورد بی توجهی و بی احترامی قرار گیرد.

سوابق تحصیلی: دکترای فقه و حقوق

سوابق اجرایی و مدیریتی: در زمینه  سیاست خارجی سابقه اجرایی ندارد.

کلیه فعالیت‌های مرتبط در حوزه بین المللی:

*سخنرانی در اجلاس مبارزه با فساد اداری در قاره آفریقا

*سخنرانی در اجلاس مبارزه با جرائم سازمان یافته در آرژانتین

*سخنرانی در اجلاس سلامت اداری در سوچی روسیه

سخنرانی در اجلاس حقوق بشر در پاکستان

*سخنرانی در اجلاس نقش عاشورا در تحولات اجتماعی - استانبول ترکیه

*سخنرانی در اجلاس دلالت های قانون اساسی در حفظ حقوق بشر - نیجریه

*سخنرانی در اجلاس همکاری های بین المللی در مبارزه با فساد - چین

*سخنرانی در اجلاس حقوق بشر سازمان ملل - ژنو

*سخنرانی در اجلاس مبارزه با فساد اداری در فیلیپین و انتصاب به عنوان قائم مقام بازرسان کل آسیا

 

*به گفته آقای رئیسی ایشان در جلسات متعددی در حوزه سیاست خارجی و مسئله هسته‌ای شرکت کرده اند.

*ایشان تالیفی در زمینه سیاست خارجی ندارند.

 

 

 

 

*منبع: http://raisi.ir

شاخص‌ترین فردی که سابقه فعالیت در حوزه سیاست خارجی دارد و حامی ابراهیم رئیسی است، سعید جلیلی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی است که چند سال بدون نتیجه ملموسی عهده‌دار مذاکرات هسته‌ای بوده‌اند.

(رئیسی و قالیباف مشترکا مورد حمایت جمنا هستند)


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.